Streef jij ook naar kwaliteitsverhoging en kostenbesparing binnen jouw organisatie?

Vraag vrijblijvend de whitepaper aan!

Met de Lean Six Sigma methode hebben we een nieuwe benaderingswijze ontwikkeld voor de interdisciplinaire samenwerking tijdens de diagnostiekfase. Dit maakt een gesprek op overstijgend niveau mogelijk!

Beatrix van Baren, Revalidatietherapeut Videologie, Koninklijke Visio Het Loo Erf

De Lean Six Sigma coach legde op een praktischer manier dingen uit en gaf vertrouwen dat iedereen het kan.

Nico Salden, Manager dagbesteding en wijksteunpunten, Vivantes Ouderenzorg

Het Lean Six Sigma project onder begeleiding van Peter Herku was erg succesvol! Wij konden onze overdrachten met 28% verkorten in 3,5 maand tijd. Hierdoor hebben we meer tijd voor onze clienten.

Karin Voncken, Vivantes, Olympiastaete

Het Lean Six Sigma project met Herku over de voedingskosten heeft veel meer opgeleverd dan alleen een besparing. De maaltijd is nu meer een beleving. De cliënten komen kijken hoe het eten wordt uitgeschept, we hebben meer persoonlijk contact met hen en kunnen ter plekke inspelen op vragen.

Christien Sneijsters, Horecamedewerker

Lean Six Sigma helpt Vivantes te professionaliseren. Door alle lagen van de organisatie deelgenoot te maken blijkt LSS succesvol te zijn. 

John Stegerman, Raad van Bestuur, Vivantes Ouderenzorg

De Lean Six Sigma coach kwam steeds op een verrassend moment uit de hoek met vragen/ opmerkingen. Dit leidde tot nieuwe en goede inzichten. 

Mieke Dijker, Vrijwilligerscoordinator, Vivantes Ouderenzorg

1. Probleem

Binnen deze zorginstelling heerste een hoge werkdruk en werden er veel fouten gemaakt in de werkzaamheden. De werknemers hadden bijzonder veel taken, maar er was onduidelijk welke van de taken hogere prioriteit hadden dan andere. Ook waren er veel omschakelingen per dag: Er werd 42 keer per dag een nieuwe taak begonnen, met een gemiddelde duur van 13 minuten per taak. 

 

2. Analyse

Na een grondige analyse door onze Lean Six Sigma consultants kwamen de volgende oorzaken als belangrijkste naar voren: De dag werd begonnen met het nakijken van email, post en telefoon, waardoor de productiviteit niet optimaal was. Verder was er behoefte aan rangschikking en herverdeling van taken.

 

3. Resultaten

 

  • Na toepassing van Lean Six Sigma worden emails nu automatisch gegenereerd en worden 2x per dag afgehandeld, in plaats van gedurende de hele dag
  • Medewerkers zijn telefonisch bereikbaar tot 13:00u, waardoor ze voor de rest van de tijd gestoord hun werkzaamheden konden uitvoeren
  • Taken worden afgehandeld in prioriteitsvolgorde
  • Er kon een tijdsbesparing van 40 uur per week gerealiseerd worden

 

 


Ik wil ook een LEAN advies!