De Lean Six Sigma coach kwam steeds op een verrassend moment uit de hoek met vragen/ opmerkingen. Dit leidde tot nieuwe en goede inzichten. 

Mieke Dijker, Vrijwilligerscoordinator, Vivantes Ouderenzorg

Het Lean Six Sigma project met Herku over de voedingskosten heeft veel meer opgeleverd dan alleen een besparing. De maaltijd is nu meer een beleving. De cliënten komen kijken hoe het eten wordt uitgeschept, we hebben meer persoonlijk contact met hen en kunnen ter plekke inspelen op vragen.

Christien Sneijsters, Horecamedewerker

De Lean Six Sigma coach legde op een praktischer manier dingen uit en gaf vertrouwen dat iedereen het kan.

Nico Salden, Manager dagbesteding en wijksteunpunten, Vivantes Ouderenzorg

Lean Six Sigma helpt Vivantes te professionaliseren. Door alle lagen van de organisatie deelgenoot te maken blijkt LSS succesvol te zijn. 

John Stegerman, Raad van Bestuur, Vivantes Ouderenzorg

Met de Lean Six Sigma methode hebben we een nieuwe benaderingswijze ontwikkeld voor de interdisciplinaire samenwerking tijdens de diagnostiekfase. Dit maakt een gesprek op overstijgend niveau mogelijk!

Beatrix van Baren, Revalidatietherapeut Videologie, Koninklijke Visio Het Loo Erf

Het Lean Six Sigma project onder begeleiding van Peter Herku was erg succesvol! Wij konden onze overdrachten met 28% verkorten in 3,5 maand tijd. Hierdoor hebben we meer tijd voor onze clienten.

Karin Voncken, Vivantes, Olympiastaete

1. Probleem

Binnen deze zorginstelling werd 59% van de valincidenten geregistreerd met als reden 'Onbekend'. Om de valincidenten te verminderen was een betere, meer gedetailleerde, registratie noodzakelijk. 

 

2. Analyse

Na een grondige analyse door onze consultants bleek dat het doel van de registratie onduidelijk was voor werknemers. Verder waren er geen werkinstructies aanwezig, en er was geen sturing op data door het management.

 

3. Resultaten

 

  • Na toepassing van Lean Six Sigma was het mogelijk om de valincidenten terug te brengen van 60% naar 20% met als reden 'Onbekend'
  • Nu is er een duidelijke training waarin werkinstructies worden gegeven, met verduidelijking van het doel om de oorzaak van valincidenten te vermelden
  • Ook is er een maandelijkse bespreking over de valincidenten binnen de organisatie

 


Ik wil ook een LEAN advies!