De Lean Six Sigma coach legde op een praktischer manier dingen uit en gaf vertrouwen dat iedereen het kan.

Nico Salden, Manager dagbesteding en wijksteunpunten, Vivantes Ouderenzorg

Het Lean Six Sigma project met Herku over de voedingskosten heeft veel meer opgeleverd dan alleen een besparing. De maaltijd is nu meer een beleving. De cliënten komen kijken hoe het eten wordt uitgeschept, we hebben meer persoonlijk contact met hen en kunnen ter plekke inspelen op vragen.

Christien Sneijsters, Horecamedewerker

De Lean Six Sigma coach kwam steeds op een verrassend moment uit de hoek met vragen/ opmerkingen. Dit leidde tot nieuwe en goede inzichten. 

Mieke Dijker, Vrijwilligerscoordinator, Vivantes Ouderenzorg

Het Lean Six Sigma project onder begeleiding van Peter Herku was erg succesvol! Wij konden onze overdrachten met 28% verkorten in 3,5 maand tijd. Hierdoor hebben we meer tijd voor onze clienten.

Karin Voncken, Vivantes, Olympiastaete

Met de Lean Six Sigma methode hebben we een nieuwe benaderingswijze ontwikkeld voor de interdisciplinaire samenwerking tijdens de diagnostiekfase. Dit maakt een gesprek op overstijgend niveau mogelijk!

Beatrix van Baren, Revalidatietherapeut Videologie, Koninklijke Visio Het Loo Erf

Lean Six Sigma helpt Vivantes te professionaliseren. Door alle lagen van de organisatie deelgenoot te maken blijkt LSS succesvol te zijn. 

John Stegerman, Raad van Bestuur, Vivantes Ouderenzorg

1. Probleem

Het probleem in deze zorginstelling was dat er geen objectief beoordelingssysteem aanwezig was betreffende de definitie 'schoon'. De algemene ruimtes voldeden daarom niet altijd aan de standaard.

 

2. Analyse

Na het opzetten van een betrouwbaar meetsysteem door onze consultants bleek dat 88% van het totaal aantal fouten in de huishouding een vorm was van vuilfouten. De belangrijkste oorzaken waren te wijden aan het ontbreken van een goed meetsysteem, en uniform traingsmateriaal en periodieke opleiding over de standaard 'schoon'.

 

3. Resultaten

 

  • Na toepassing van Lean Six Sigma is deze organisatie nu in bezit van een betrouwbaar en objectief meetsysteem
  • Tegenwoordig wordt er een complete multi-media training gegeven aan nieuwe en bestaande medewerkers over de standaard ervaren als 'schoon'
  • Er worden 55% minder vuilfouten gemaakt, namelijk 4,3 in plaats van 9,6 fouten.

 


Ik wil ook een LEAN advies!